Ukusni kolač s kruškom

Sastojci: 3 kašičice mlijeka, 90 g maslaca, 2 jaja, 2 vrećice vanilin šećera, 1/2 praška za pecivo, prstohvat soli, 100 g brašna, 70 g šećera, 1 kg krušaka.

Priprema:

1. U dubokoj zdjeli pomiješajte brašno prosijano s praškom za pecivo, šećer, vanili šećer i so. Na sredini napravite udubljenje i u njega stavite jaja i mlijeko. Umiješajte dobro kuhačom i na koncu dodajte otopljeni maslac.
2. Ogulite i očistite kruške te ih izrežite na kriške. Umiješajte kriške kruške u tijesto pazeći da se kruške ne zdrobe. Nauljite o pospite brašnom okrugli pleh i u njega istresite smjesu sa kruškama.
3. U pretnodno zagrijanoj rerni pecite 35 minuta kolač na 190 stepeni.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top