Sastojci: 350 g brašna, 5 g suhog kvasca, 1 mala kašika praška za pecivo, 1 mala kašika soli, 100 ml mlakog mlijeka, 50 ml mlake vode, 90 g jogurta, 30 ml ulja suncokretovog, malo ulja za prženje.
Priprema:
1.Brašno pomješati sa svim suhim sastojcima pa izmješati kašikom. Dodati sad sve tečne sastojke i umjesiti toliko dugo da se sve lijepo sjedini. Ostaviti da miruje oko 30 minuta na toplom.
2. Pripremiti pleh obložen sa kuhinjskom krpom. Tjesto izručiti na vrlo malo brašna i kratko izraditi pa podjeliti na 6-8 djelova.
3. Svaki dio razviti na malo brašna, oko 1 cm debljine te odlagati ih na krpu. Pokriti da stanu 20 minuta. Zagrijati vrlo malo ulja i pržiti lepinice da fino porumene sa obje strane.