Sastojci:
pola šolje glatkog brašna,
500 g tanjih telećih šnicli,
5 kašika maslaca,
220 g narezanih šampinjona,
2 veće sitno nasjeckane ljutike,
1 šolja vrhnja za kuhanje,
2 kašike svježeg nasjeckanog peršuna.
Priprema:
Brašno raširiti na tanjir; meso posoliti i pobiberiti pa ga uvaljati s obje strane u brašno. Zagrijati dvije kašike maslaca na najvišoj temperaturi i kratko propržiti meso, da dobije zlatnu boju i bude pečeno s obje strane. Dodati preostale 3 kašike maslaca i smanjiti temperaturu na srednju pa dodati šampinjone i ljutiku i dinstati 7-8 minuta, dok gljive ne omekšaju i ne dobiju boju.
Krčkati dok se tekućina ne reducira. Uliti vrhnje za kuhanje i kuhati nekoliko minuta, dok se ne zgusne. Posoliti i pobiberiti prema želji pa vratiti teletinu u sos i sve zajedno kratko kuhati.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)