Sastojci:
7 žumanaca,
7 kašika šećera,
7 kašika mlijeka,
7 kašika ulja,
7 kašika brašna,
malo praška za pecivo.
Za kremu:
4 kesice pudinga od vanilije,
1 l vode,
300 g šećera,
7 bjelanaca,
1-2 kašike šećera.
Za ukrašavanje:
200 g šlaga,
350 ml mlijeka,
rendana čokolada.
Priprema:
1. Pjenasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte ostale sastojke i izlijte u podmazan duguljast pleh. Koru pecite na tihoj vatri oko desetak minuta, pazite da ostane žuta.
2. Od litar vode oduzmite malo i rastvorite četiri pudinga, a ostatak stavite sa 300 g šećera u neku duboku šerpu da provri pa skuhajte puding. Izmaknite s ringle i odmah u vrelo dodajte snijeg od bjelanca koja ste umutili sa 1-2 kašike šećera i lagano sjedinite žicom da se lijepo poveže s pudingom.
3. Dok je još vruće, razlijte kremu preko vruće kore i poravnajte špatulom. Ostavite da se ohladi i stegne, a onda premažite umućenim šlagom ili isijecite kocke i ukrasite šlagom i rendanom čokoladom. Ostavite u frižideru neko vrijeme da se dobro ohladi prije služenja.
(Kuharica)