U trgovinama nestašica flaširane vode, police opustošene

U mostarskim trgovinama je došlo do nestašice flaširane vode zbog velike potrošnje, jer voda iz gradskog vodovoda u tom gradu nije ispravna za piće, nakon ogromnih količina padavina, zbog čega su građani iz JP Vodovoda pozvani da vodu za piće prokuhavaju.

Police u kojima su bile izložene boce vode su u mostarskih trgovinama prazne, a kako doznajemo u razgovoru s trgovcima, sve zalihe koje su imali u skladištima su već rasprodane.

Kažu nam kako su građani ogromne količine vode kupovali odmah prvi dan nakon što je izdata obavijest da voda iz gradskog vodovoda nije ispravna za piće.

“Vode u galonima nam je nestalo odmah prvi dan, a sad više nemamo ni od litra”, kazala nam je jedna trgovkinja nudeći bocu vode od pola litra uz podsjetnik da je i njih ostalo još svega nekoliko boca.

Kaže kako su narudžbenice za nove količine vode poslane svim dobavljačima, ali da zbog cijele situacije u zemlji niko sa sigurnošću ne može reći kad će biti i isporučene, jer je potraga za vodom ogromna.

Podsjetimo da je voda zamućena uslijed velikih količina padavina tokom proteklih dana, a iz JP Vodovod Mostar su upozorili građane da voda iz česmi nije ispravna za piće i da se prije konzumacije mora prokuhavati, posebice kad su u pitanju djeca i starije osobe.

(Izvor: Klix.ba)

scroll to top