U radionici ‘Volim kuhati’ učenici iz BiH i Hrvatske zajedno kuhali i učili

Prvi međunarodni online nastavni čas spojio je mlade ljude iz Osijeka, Sarajeva i Banje Luke.

Učenici Osnovne škole ‘Jagode Truhelke’ Osijek ,7b. razred, virtualno su, sa profesoricom Sanjom Merdić, ugostili prijatelje iz Bosne i Hercegovine na nastavnom času iz hemije.

Prvo druženje, kroz međunarodnu suradnju u projektu ‘Volim kuhati’, organiziralo je Udruženje za širenje radosti i promicanje zdravih stilova života ‘Radost’. Pionirski je to pothvat povezivanje djece BiH i Hrvatske oko znanja i vještina koja su u današnjem vremenu ugroženog zdravlja itekako potrebna.

Na nastavnom času djeca su učila duboko disati te izrađivati zdrave napitke (smoothi). Za te vještine, znanstvena objašnjenja i teorijsku podlogu kroz nastavne predmete hemije i biologije, prenijela im je profesorica Sanja Merdić.

– Nastavu smo oživjeli i djeci učinili zanimljivom, a znanje stečeno na ovaj način ostaje trajno, kao i kontakti koji su uspostavljeni – riječi su profesorice Merdić.

Praktične vježbe disanja, na zabavan i djeci zanimljiv način, prenio je učitelj Zoran Cipek koji se u taj projekt uključuje iz Zagreba.

Predsjednica Udruženja ‘Radost’ ujedno i učiteljica prirodne kuhinje Ermina Tahirović pripremila je sa djecom, uživo, smoothi i tako pokušala približiti djeci zdraviji odabir u društvu pretrpanom gaziranim pićima.

Starije generacije sjetit će se nastavnog predmeta domaćinstvo u kojem su se stjecale praktične vještine i pripremala djeca za bolje snalaženje u životu. Projekt ‘Volim kuhati’ Udruženja Radost nastojanje je da se praktična znanja i vještine vrate u školu te da se djeci pomogne činiti zdrave odabire u svakodnevnici.

Sudionici online radionice “Volim kuhati” kuhali su iz domova, uključivali članove svoje obitelji, a pokazalo se da su smijeh i praktični rad najbolji motivator za učenje. Osijek, Banja Luka, Sarajevo i Zagreb spojili su dječiji smijeh, zaigranost i radost učenja.

scroll to top