Torta s tri vrste čokolade

Sastojci: 600 ml slatkog vrhnja, 150 g tamne čokolade, 200 g bijele čokolade, 200 g mliječne čokolade, 1 šoljice zdrobljenog keksa, 3 kašike maslaca.

Priprema:

1. Rastopite tamnu čokoladu i umiješajte 200 ml slatkog vrhnja. Stavite u frižider da se hladi jedan sat.

2. U drugoj posudi rastopite bijelu čokoladu sa 200 ml slatkog vrhnja i stavite u frižider.

3. U trećoj posudi rastopite mliječnu čokoladu sa 200 ml slatkog vrhnja i također ohladite.

4. Podlogu za tortu pripremite tako što ćete pomiješati zdrobljeni keks sa maslacem. Složite na dno kalupa.

5. Kad su se smjese s čokoladom ohladile, izmiksajte ih te redom slažite u kalup. U smjese možete staviti malo maskarponea da budu kremastije.

6. Prema želji, završite sa šlagom i pospite orasima, keksom, mrvicama čokolade…

scroll to top