Sastojci:
200 g pettit keksa,
120 g istopljenog maslaca,
6 listova bijele želatine,
600 g svježeg sirnog namaza (ABC, Philadelphija ili sl.),
100 g šećera,
100 ml svježe iscijeđenog soka od mandarina,
200 ml vrhnja za šlag,
1 vrećica preljeva za torte,
sok od pola mandarine i pola vode,
2 kašike šećera,
nekoliko kriški mandarina za ukras.
Priprema:
1. Keks fino izdrobite i pomiješajte s istopljenim maslacem. Utisnite u kalup 26 cm i ostavite da se ohladi.
2. Za kremu omekšajte listiće želatina. Sirni namaz i šećer izmiješajte, dodajte sok i kad istopite ocijeđeni želatin, brzo umutite u smjesu.
3. Stavite u frižider dok ne počne želirati pa tada izmutite šlag i umiješajte u smjesu sa sirnim namazom. Kremu izlijte na ohlađeno dno, poravnajte.
4. Preljev napravite prema uputi i na kremu stavite kriške mandarina pa prelijte preljevom. Ohladite 4-5 sati i skinite rub. Po želji ukrasite šlagom.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)