Tiramisu od malina

Sastojci: 2 jaja, 50 g šećera u prahu, 250 g mascarponea, 1 kesica vanillin šećera, 150 g malina, 6 piškota, 20 g lisnatog badema, 12 kašika pirea od malina, 3-4 kašike sirupa od malina, ili soka od narandže za nakvasiti piškote.

Priprema:

1. Odvojiti žumanca od bjelanaca i žumancima dodati šećer u prahu. Dobro izmiješati.
2. Umutiti bjelance u čvrst snijeg pa dodati prvoj smjesi. Zatim dodati mascarpone i vanilin šećer.
3. U posude na dno staviti pire od malina, maline da prekriju dno, pa nakvašene piškote. Preko njih dodajte kremu od jaja mascarponea, pa bademe i na kraju ponovo maline.
4. Ostavite da odstoji 2-3 sata u frižideru prije služenja.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top