Teglica na Proljetnom sajmu u Simin Hanu

U subotu 5. maja 2018. svoje proizvode predstavili smo posjetiocama Proljetnog sajama u Simin Hanu.

Riječ je o manifestaciji koju tradicionalno organizuju aktivisti Simin Hana sa ciljem promocije građanske uključenosti u aktivnosti za poboljšanja uslova življenja u lokalnoj zajednici i umrežavanja lokalnih resursa. 

Učestvovalo je 30-tak učesnika, organizacija civilnog društva, volonterskih I aktivističkih grupa, javnih institucija, kulturno umjetničkih društava, te malih poduzetnika i poljoprivrednika iz Simin Hana i Tuzle.

Predstavili smo nekoliko svojih proizvoda i to krastavce, paprike, šarenu salatu, kao i kompot od višnje i slatko od maslačka.

Posebno zanimljiva je bila limunada iz velike tegle. Jednog od sretnih dobitnika/posjetioca sajma koji je kupio kartu za tombolu, nagradili smo poklon paketom naših proizvoda.

Redakcija

Next Post

Novo u ponudi: Sirup od zove

čet maj 17 , 2018
Ovog proljeća pripremili smo sirup od zove. Za zovu kažu da je jedna od najljekovitijih biljaka na svijetu jer sadrži velike količine flavonoida, karotena, vitamina C. Zova ublažava upalu disajnih puteva, reumu i poboljšava apetit. Do sada je poznato da zova liječi grip, zapušene sinuse, bronhitis, astmu i alergije. Takođe, […]