Posuđe koje koristimo za pečenje hrane nije jednostavno za čišćenje, posebno ako ga odmah ne operemo nakon upotrebe.
Srećom, postoji super trik koji će ovaj težak posao da učini jednostavnim.
Čišćenje najtvrdokornijih fleka, posebno kada se naslage masnoće skore, možemo da obavimo u pet jednostavnih koraka.
Prvo treba da upotrijebljeni pleh za pečenje napunite proključalom vodom do vrha. Ostavite ga nekoliko minuta i zatim ga ispraznite bez sušenja istog.
Potom, na dno pleha pospite sodu bikarbonu i fino je rasporedite do svakog ugla, posebno do onih zagorjelih dijelova.
Preko sode bikarbone stavite sloj soli (preporučuje se krupnija, morska so).
Posljednji korak je da u praznu bočicu sa raspršivačem sipate alkoholno ili jabukovo sirće i poprskate po zagoreloj činiji.
Kad počnu da se stvaraju mjehurići po površini, tada ste sigurni da je ovaj trik uspio.