Sastojci: Pola malog poriluka, 1 šoljica tikve narezane na kockice, 2 šoljice vode, 2 šoljice nezaslađenog bademovog, rižinog ili sojinog mlijeka, 3 kašike svijetlog misa, 1 šoljica zrna kukuruza, 3 grančice peršuna grubo narezanog
Priprema:
1. U lonac složite sloj poriluka pa sloj tikve. Dodajte vodu, pokrijte i kuhajte na srednjoj vatri dok ne proključa. Dodajte mlijeko, poklopite i smanjite vatru na minimum.
2. Polako kuhajte dok bundeva posve ne omekša, 35 minuta. U blenderu izmiksajte supu u pire pa je vratite u lonac da polako proključa.
Odvojite malu količinu tekućine u kojoj ćete otopiti miso.
3. Razrijeđeni miso i kukuruz umiješajte u lonac pa pustite da se ponovo zagrije, ali pazite da ponovo ne proključa. Kada se dovoljno zagrijet skinite i poklopite te pustite da odstoji.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)