Sastojci:
3 krompira,
3 mrkve,
3 juneće kobasice,
1 kašika pšeničnog brašna, bijelog mala kašika,
crvena paprika,
500 g kupusa kiselog,
so,
biber i
ulje maslinovo.
Priprema:
1. Krompir i mrkvu ogulite i narežite na kocke. Kobasicu prepolovite i narežite na polumjesece.
2. U loncu popržite kobasicu, dodajte joj krompir, mrkvu i kiseli kupus narezan na trakice, dobro promiješajte i pirjajte 5 min. Dodajte vodu da prekrije sastojke i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 30 min.
3. Po potrebi dodajte vodu. U tavi na kašiki maslinova ulja popržite brašno i mljevenu papriku, lagano posolite i pobiberite. Dodajte zapršku u supu, pustite da još jednom prokuha i poslužite toplo.
(Teglica.ba / Kuharica.avaz.ba)