Štrudle s kruškama

Sastojci: 9 tankih kora, 3 veće kruške, 3 kašičice smeđeg šećera, 1 vanilin šećer, sušene brusnice, blanširani bademi narezani na listiće, 2 kašičice Maraschina, 1 kašičica cimeta, pola šoljice mješavine otopljenog maslaca i mlijeka, maslac.

Priprema:

1. Kruške ogulite i narežite na tanke listiće. Dodajte im šećer, vanilin šećer, brusnice, bademe, cimet i Maraschino. Sve promiješajte.

2. Dvije kore stavite jednu na drugu i namažite mješavinom maslaca i mlijeka. Stavite trećinu smjese i opet prekrijte korom. I tu koru namažite mješavinom maslaca i mlijeka.

3. Napravite rolat, i preostale kore filujte na isti način. Pleh namažite maslacem i stavite na njega štrudle.

4. Na svaku štrudlu stavite nekoliko listića maslaca i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top