Sastojci: 3 jaja, 3 dl mlijeka, pola kocke kvasca, 5 kašika šećera, 3 dl ulja, brašna po potrebi, narendana kora narandže, džem.
Priprema:
1. Toplo mlijeko, šećer i kvasac pomiješati i ostaviti da naraste. U kvasac dodati ulje, jaja, narendanu koru narandže i i dobro izmiješati.
2. Nastaviti mijesanje kašikom i dodavati brašno dok se tijesto ne počne odvajati, tj. dok ne postane glatko. Pokriti mokrom krpom i ostaviti pola sata na toplom da naraste.
3. Nadošlo tijesto podijeliti na tri jednaka dijela (za tri štrudle). Razvuči, namazati džemom, urolati štrudlu.Tako sve tri.
4. Peći na 250 stepeni dok blago ne porumeni, a zatim smanjiti na 180 stepeni 40 minuta. Ostaviti da se ohladi, a zatim isjeći i poslužiti.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)