Šta za ručak? Prijedlog: pileći gulaš

Sastojci:

200 g pilećih prsa,

1 luk,

4 mrkve,

4 kašike pasiranog paradajza,

500 g krompira,

2-3 čaše vode,

so,

začin od povrća,

svježi peršun, prema želji,

100 g mahuna,

maslinovo ulje.

Priprema:

1. U loncu na ulju prodinstajte sitno sjeckani luk i mrkvu, dodajte pileća prsa narezana na manje komade i začinite. Dodajte natrgan svježi peršun. Zatim dodajte krompir narezan na komade i paradajz. Prema želji dodajte i mahune.

2. Uz miješanje, sve dinstajte nekoliko minuta, a nakon toga dolijte vodu.

3. Zatvorite pretis lonac, a kad se oglasi zvučni signal, smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta.

(Teglica.ba / kuharica.avaz.ba)

scroll to top