Srebrenica i Bratunac su najveći proizvođači maline

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac i načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić razgovarali su o izvozu maline i jagodičastog voća sa prostora opštine Srebrenica, te o ostalim privrednim temama bitnim za ovu lokalnu zajednicu.

“Srebrenica i Bratunac su najveći proizvođači maline i na ovaj način bi se pomoglo širokom krugu ljudi koji se bavi tom proizvodnjom”, rekao je Grujičić nakon sastanka.

On je najavio da će se na ovom pitanju raditi narednih dana, te istakao da se tokom susreta čulo dosta dobrih ideja koje mogu da pomognu proizvođačima malina.

Grujičić je napomenuo da je tokom susreta sa ministrom Košarcem bilo riječi i o fabrici “Srebreničanka”, jer postoji veliki interes kada je riječ o preradi krompira.

“Ministar je pitao u kojem je statusu i kako funkcioniše ta fabrika”, rekao je Grujičić.

Kako je rekao, ova fabrika predstavlja izuzetno značajan potencijal za čitavu Republiku Srpsku i za izvoz pomfrita, jer u tom regionu ne postoji fabrika koja prerađuje krompir u pomfrit.

Grujičić je potvrdio da su na račun opštine Srebrenica legla sredstva u iznosu od 1,5 miliona KM kojim će biti realizovani ranije usaglašeni projekti, izražavajući zahvalnost ministru Košarcu i predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji.

(Teglica.ba / BHRT)

scroll to top