Španska mućkalica

Sastojci: 4 goveđe kobasice isječene na kolutove debljine 1 cm, isjeckana glavica luka, 2 stabljike celera isjeckane na kockice, po jedna crvena i žuta paprika, 400 ml pileće supe, 5 paradajza isjeckanih na kockice, 250 g riže, 3 čehna bijelog luka, 2 lovorova lista, ljuta mljevena paprika, kašičica sjemenki komorača, ulje, so i biber.
Priprema:

1. Zagrijte rernu na 190 stepeni. U šerpi zagrijte 2 kašike ulja na srednjoj temperaturi, ispržite kobasice 2-3 minute, potom ih izvadite i stavite u tanjir. Na istom ulju izdinstajte luk, celer i paprike 3 minute pa dodajte opranu rižu i izgnječen bijeli luk i propržite 2 minuta.

2. Zatim vratite kobasice i umiješajte preostale sastojke. Kad proključa, poklopite i kuhajte u rerni oko 30 minuta, dok riža ne omekša i upije svu tečnost.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top