Sočni i ukusni čupavci

Ilustracija

Sastojci – za biskvit:

3 jaja

10 supenih kašika kristal šećera (220 g)

13 supenih kašika ulja (180 ml)

16 supenih kašika glatkog brašna (300 g)

120 ml mlijeka

1 prašak za pecivo

2 supene kašike kokosa u prahu

Sastojci – za čokoladni preljev:

150 g tamne čokolade

200 ml mlijeka

150 g maslaca

200 g kokosa, za valjanje

Izmiksaj šećer i maslac u pjenastu smjesu pa dodaj jaja i mlijeko. Prosij brašno i prašak za pecivo pa uspi u pripremljenu smjesu. Dobro izmiješaj drvenom kašikom ili špatulom. Zagrij rernu na 180 stupnjeva, četvrtasti lim (otprilike 25×35 cm) obloži papirom za pečenje pa prelij smjesu. Peci otprilike pola sata i testiraj čačkalicom je li biskvit gotov. Ako izađe čista, biskvit je gotov. Biskvit ohladi pa ga nareži na kocke. Rastopi čokoladu na pari s maslacem i mlijekom. Umoči biskvit u čokoladu, uvaljaj u kokos i posloži na čisti papir za pečenje i pusti da odstoje neko vrijeme.

(Izvor: Klix.ba)

scroll to top