Sastojci: 500 grama jufke, kilogram jabuka, 150 grama oraha, 1/2 kašikice cimeta, 100 grama smeđeg šećera i ulje.
Za agdu vam je potrebno: 500 mililitara vode, 150 – 200 grama šećera, kesica vanilin šećera.
Priprema:
Kuhajte agdu od vode, šećera i vanilin šećera na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Ovaj proces otprilike traje pola sata. Ogulite i izrendajte jabuke te dodajte smeđi šećer i cimet.
Uzmite po tri lista jufke, svaki list premažite s malo ulja i stavljajte jednu jufku na drugu. Stavite četiri-pet kašika smjese od jabuka i zarolajte jufku u rolat. Redajte na pouljen pleh. Nastavite tako sve dok ne potrošite jufku.
Premažite pitu s malo ulja. Pecite na 200 stepeni 20 – 25 minuta. Hladnom agdom zalijte vruću pitu. Sačekajte da se ohladi i izrežite na male komade.