Slasni puding od grožđa

Sastojci: 1 kg crvenog grožđa, 120 ml vode, 70 g brašna, 100 g kristal šećera, kesica vanilin šećera.

Priprema:

1. Grožđe operite, očistite i stavite da se nakratko kuha, a onda poklopite šerpu i kuhajte ga još 2-3 minute. Uspite preko vodu i, uz povremeno miješanje, kuhajte 15 minuta. Kada je gotovo, ispasirajte ga, odnosno iscijedite iz njega sok.
2. Pomeijšajte brašno, vanilin i kristal šećer, pa to dodajte soku od grožđa. Sve dobro izmiješajte, zatim kroz cjediljku procijedite smjesu i ponovo je sipajte u šerpu u kojoj se kuhalo grožđe. Kuhajte dok se ne zgusne.
3. Gotov puding sipajte u zdjele, svaku prekrijte providnom folijom i stavite u frižider. Poslužite nakon sat.

scroll to top