Slasne gurabije

Jednostavan recept za gurabije koje su idealan međuobrok, uz kafu ili djeci za užinu, koji donosi Facebook stranica Kuham, dakle uživam.

Sastojci:
2 jaja
350 gr šećera
100 gr maslaca
200 gr pavlake ili jogurta
1 dl ulja
750-800 gr brašna
1 prašak za pecivo
po želji bademi, orasi, kokos, limunova korica…

Priprema:

Jaja mutiti sa šećerom pa u to dodati omekšali maslac, zatim pavlaku (najbolje pola pavlaka, pola jogurt) i ulje. Zatim dodati krupno mljevene bademe i brašno u koje ćete stavili prašak za pecivo.

Tijesto treba biti kao za hurmašice ili ako niste pravili hurmašice onda kao plastelin to sigurno jeste valjali.

Ostaviti tijesto 15 – 30 minuta da odstoji na hladnom, da se malo stegne radi lakšeg oblikovanja. Na pek papir, poredati loptice iste veličine, dlanom ih presujete i prošarajte.

Peći na 170 stepeni 15-20 minuta, zavisi od rerne. Uglavnom kada porumene gotove su.

Uživajte u mirisu dok se peku, i okusu kada se ohlade, ako dočekate da se ohlade!

(Izvor: Kuham, dakle uživam)

scroll to top