Sastojci: 1 crvena paprika, 1 glavica luka, 2 kašike ulja, 500 g kiselog kupusa kuhanog i dobro ocijeđenog, 4 pileće šnicle, so, biber po ukusu, 8 tankih kriški suhog mesa, 4 zrna smreke, 2 lista lovora, 100 g oraha.
Priprema:
1. Papriku isjeći na rezanca, a luk na kockice pa ih popržiti na ulju, dodati kupus, promiješati i dinstati pet minuta.
2. Šnicle posoliti i pobiberiti i na svaku staviti po dvije kašike kupusa, uviti u rolnu pa svaku uviti u suho meso i učvrstiti čačkalicom.
3. Ulje zagrijati pa rolne popržiti sa svih strana.
4. U vatrostalnu posudu staviti ostali kupus, po njemu poredati rolne od mesa, dodati smreku, lovor i isjeckane orahe, pa u zagrijanoj rerni na 170 stepeni peći 45 minuta. Servirati s kuhanim krompirom.
(Izvor: Kuharica)