Sastojci za koru:
4 jaja,
5 kašika šećera,
pola kesice praška za pecivo,
5 kašika brašna,
kašika limunovog soka.
Fil:
500 ml mlijeka,
4 kašike šećera,
4 kašike brašna,
20 g margarina za kolače,
300 g sječenog kivija.
Dekoracija:
100 g kivija,
100 ml slatke pavlake,
1 kašika šećera u prahu.
Priprema:
1. Umutite jaja, dodati šećer, limunov sok, prašak za pecivo i brašno. Gotovu smjesu sipati u pleh i peći 25 minuta na 180 stepeni.
2. Mlijeko sa šećerom staviti da ukuha, skloniti sa vatre i dodati brašno, mješati dok se ne zgusne. Kad se ohladi, dodati margarin i kivi.
3. Premazati prohlađenu koru. Urolati.
4. Slatku pavlaku miksati sa šećerom u prahu dok se ne zgusne. Dekorisati.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)