Rolat sa kivijem za desert

Sastojci za koru:

4 jaja,

5 kašika šećera,

pola kesice praška za pecivo,

5 kašika brašna,

kašika limunovog soka.

Fil:

500 ml mlijeka,

4 kašike šećera,

4 kašike brašna,

20 g margarina za kolače,

300 g sječenog kivija.

Dekoracija:

100 g kivija,

100 ml slatke pavlake,

1 kašika šećera u prahu.

Priprema:

1. Umutite jaja, dodati šećer, limunov sok, prašak za pecivo i brašno. Gotovu smjesu sipati u pleh i peći 25 minuta na 180 stepeni.
2. Mlijeko sa šećerom staviti da ukuha, skloniti sa vatre i dodati brašno, mješati dok se ne zgusne. Kad se ohladi, dodati margarin i kivi.
3. Premazati prohlađenu koru. Urolati.
4. Slatku pavlaku miksati sa šećerom u prahu dok se ne zgusne. Dekorisati.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top