Praline od tamne čokolade, lješnika i goji bobica

Zdrava čokoladna slastica koju nećete moći prestati jesti, a zadovoljit će i one najizbirljivije.

Sastojci:

500 g gorke čokolade

100 g grčkog jogurta

2 kašike čipsa od kokosa

2-3 kašike lješnika

2 kašike goji bobica

Priprema:

  1. 400 g tamne čokolade nasjeckati i uz miješanje otopiti na pari (ili u mikrovalnoj).
  2. Polako i postepeno umiješati grčki jogurt sobne temperature i dobro povezati. Ohladiti barem 30-tak minuta, da smjesa bude pogodna za oblikovanje u rukama.
  3. Kašikom vaditi male količine smjese, pa oblikovati dlanovima kuglice.
  4. Kuglice uvaljati u ostatak rastopljene tamne čokolade, pa umakati dio u nasjeckani kokosov čips, dio u sitno sjeckane lješnike, a dio u nasjeckane goji bobice. Ohladiti još pola sata da se čokolada stisne pa poslužiti. Držati na sobnoj temperaturi kako ne bi bile pretvrde.
scroll to top