Potrošačke cijene u decembru niže 0,4 posto, godišnja inflacija 0,2 posto

Potrošačke cijene u decembru 2019. godine niže su za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok su u odnosu na decembar 2018. godine više za 0,2 posto (godišnja inflacija).

Posmatrano po odjeljcima Klasifikacije lične potrošnje prema namjeni, cijene su porasle u odjeljcima: Hrana i bezalkoholna pića i Zdravstvo za 0,2 posto i Prijevoz i Rekreacija i kultura za 0,1 posto.

Cijene su niže u odjeljcima: Odjeća i obuća za 6,9 posto, Ostala dobra i usluge za 0,5 posto, Stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti za 0,4 posto i Alkoholna pića i duhan za 0,1 posto.

U ostalim odjeljcima, cijene se nisu značajnije mijenjale u ovom mjesecu, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Redakcija

Next Post

Bužimsko udruženje pčelara planira pokrenuti liniju za proizvodnju satnih osnova

pon jan 20 , 2020
Udruženje pčelara ”Propolis” iz Bužima u narednom periodu planira pokrenuti liniju za proizvodnju satnih osnova, te pčelarsku školu radi povećanja članstva i stjecanja novih znanja o pčelarstvu. Osim toga, u saradnji sa Sweden/USAID FARMA II projektom organizuju seminare, te planiraju novo učešće na Sajmu pčelarstva u Beogradu. Bužimski pčelar Šefket Isaković je naveo […]