Poslastica: Pripremite kolač s kruškama

Sastojci:

1 kg krušaka

1/2 l vode

3 kesice pudinga od čokolade

9 kašika šećera

100 g čokolade

125 g margarina

4 jajeta

4 kašike šećera

4 kašike brašna

1 kašičica praška za pecivo

150 g šlaga

2,5 dl kisele vode

1/2 l soka od narandže

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo i peći 15 minuta na 180 stepeni.

Kruške oguliti, prepoloviti, očistiti. Staviti u šerpu, dodati pet kašika šećera, naliti vodom i kuhati pet minuta. Izvaditi rešetkastom kašikom.

Puding i četiri kašike šećera razmutiti sa tri dl soka od narandže i skuhati u vodi u kojoj su se kuhale kruške. U toplo dodati čokoladu i margarin i miješati dok se ne rastopi.

Preko kore premazati tanak sloj fila, poredati kruške i premazati ostatkom fila. Ostaviti da se hladi. Premazati umućenim šlagom i služiti.

scroll to top