Poljoprivrednici do kraja marta obavezni prijaviti planirani obim i vrstu proizvodnje

Poljoprivredni proizvođači iz Bosne i Hercegovine koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i  Registar klijenata na nivou općina i gradova gdje žive, obavezni su do 31.03.2019. godine prijaviti planirani obim i vrstu poljoprivredne proizvodnje za 2019. godinu. Planirani obim proizvodnje po kulturama, kao i brojno stanje stočnog fonda po vrstama, mogu se prijaviti samo jednom u toku godine.

Ova prijava je obavezna i uslov za ostvarivanje prava na bilo koji oblik novčane podrške iz primarne poljoprivredne proizvodnje u 2019. godini.

Prijave se podnose na propisanim obrascima koji se mogu preuzeti u službama zaduženim za poljoprivredu u općinama i gradovima gdje poljoprivrednici žive.

Redakcija

Next Post

Kraljica voća: Ovo su njena najvažnija svojstva

uto jan 15 , 2019
Uglavnom je zovu kraljica voća. Možemo je naći u svakom domaćinstvu. Nije skupa, a ima brojne dobrobiti za organizam. Njeno ime je jabuka. Jabuka je voće koje možemo pronaći na policama bh. trgovina u svako godišnje doba, no, zasigurno je da je ona koju uberemo sa grane najbolja i najzdravija, […]