Poljoprivredni proizvođači traže obnovu stočnog fonda i nabavku mehanizacije

Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović nedavno je održao sastanak sa federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem. Na sastanku je razgovarano o saradnji i podršci resornog ministarstva projektima iz sektora agrara koji se planiraju realizirati na području sanske općine u ovoj godini.

Potvrđena je spremnost za nastavak započete saradnje koja je u proteklom periodu ostvarena između ministarstva i općine, te su dogovorene smjernice zajedničkog djelovanja i rada u svim oblastima koje spadaju u nadležnost ovih institucija.

Kao prioriteti koji će biti u fokusu djelovanja, a što je ujedno i glavni zahtjev od strane poljoprivrednih proizvođača iz Sanskog Mosta, jeste obnova stočnog fonda kroz nabavku novih grla stoke, te nabavka nove poljopivredne mehanizacije, odnosno novih mašina i uređaja.

Ovom prilikom dogovarani su modaliteti i načini na koji bi se izvršile pomenute nabavke, a što bi bilo realizirano kroz jednu od nekoliko linija koje ovo ministarstvo nudi lokalnim zajednicama. Kako je između ostalog istaknuto ovom prilikom, za općinu Sanski Most od velike je važnosti sektor agrara i razvoj poljoprivredne proizvodnje, na čemu se ujedno baziraju i svi razvojni planovi ove lokalne zajednice.

scroll to top