Pohujte pileći batak: Hrskava aromatična korica

Sastojci:

10 pilećih bataka,

2 šoljice krušnih mrvica,

4 kašike peršuna,

2 kašičice slatke crvene paprika,

2 kašičice bijelog luka u granulama,

1 kašičica sušenog origana,

2 kašičice soli,

3 kašike senfa,

200 g maslaca,

biber.

Priprema:

1. Rernu zagrijte na 200 stepeni. Maslacem premažite posudu u kojoj ćete peći batke, a zatim u posebnoj posudi pomiješajte krušne mrvice, sitno ribani parmezan, sitno sjeckani peršun, origano, slatku papriku i bijeli luk u granulama. Dodajte so i biber pa sve dobro pomiješajte.

2. U posudi otopite maslac, dodajte mu senf i sve dobro promiješajte.

3. Batke premažite mješavinom senfa i maslaca, a zatim ih uvaljajte u mješavinu s krušnim mrvicama. Posložite batke u posudu za pečenje. Pecite oko sat ili dok ne poprime zlatnu boju.

scroll to top