Sastojci: 3 srednje tikvice, 250 g feta sira, pola veze kopra, 3 jaja, 100 g brašna, 50 g prezli, 4 struka mladog luka, so, biber, ulje.
Priprema:
1. Operite i narendajte tikvice. Stavite ih u cjediljku, posolite i ostavite oko pola sata da se ocijede. U međuvremenu, isjeckajte mladi luk i pomiješajte ga s izmrvljenim feta sirom. Dodajte sitno isjeckani kopar i brašno, biber i so, ali ne previše jer je feta slana.
2. Dodajte umućena jaja i sve dobro sjedinite. U ovu smjesu dodajte ocijeđene tikvice i sve još jednom promiješajte. U većoj tavi zagrijte ulje, pa sipajte po kašiku smjese od tikvica i pržite oko pet minuta na svakoj strani. Stavite na kuhinjski papir da se ocijede od viška masnoće.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)