Piletina u umaku od brokule

Sastojci: 270 g brokule, 300 g pilećih prsa, 300 g vrhnja za kuhanje, 1 čehno bijelog luka, 25 g maslaca, so, biber, začini po želji

Priprema:

1. Pileća prsa narežite na krupnije kocke, veličine jednog zalogaja. Posolite ih i pobiberite po želji. A od začina možete dodati malo mljevenog kumina i crvene paprike.
2. Cvjetove brokule stavite kratko kuhati u kipuću vodu. Dovoljno je svega 2-3 minute da brokula omekša.
3. U dubokoj tavi otopite malo maslaca (25 g) i na njemu prepržite piletinu sa svih strana. Kada je piletina gotova odložite je sa strane iz tave.
4. Kuhanu brokulu usitnite u multipraktiku na zrna.
5. Dobivenu smjesu od brokule prebacite u tavu gdje ste prethodno ispekli piletinu s nasjeckanim jednim čehnom bijelog luka. Kratko sve prodinstajte na tavi.
6. Brokulu i bijeli luk prelijte s 300 g vrhnja za kuhanje i pustite da vrhnje zakipi.
7. Po potrebi posolite i pobiberite umak. A nakon što vrhnje zakipi smanjite vatru i nastavite sve kuhati na laganoj vatri dodanih pet minuta ili dok umak ne dobije željenu gustoću (koju možete regulirati količinom dodanog vrhnja za kuhanje).
8. Kada je umak gotov u njega umiješajte komade pečene piletine te cijelo jelo poslužite uz komade kuhane brokule ako ste ih ostavili.

scroll to top