Piletina s limunom i crnim maslinama

Sastojci:

2 batka sa zabatkom

1 pileća prsa

1-2  limuna

10-12 crnih maslina

4 čahna bijelog luka

peršun

so

crni i crveni biber

maslinovo ulje

Priprema:

Piletinu posolite i natrljajte crnim i crvenim biberom.

Limun operite, narežite na kolutove, pa ih prepolovite.

Čehna bijelog luka ogulite, a možete ih ostaviti i u ljusci. U zdjelu stavite piletinu, pa rasporedite masline, bijeli luk i kriške limuna.

Prelijte sve maslinovim uljem te poslažite grančice peršunovog lista koji ne morate sjeckati; stavite ga sa stabljikom. Pecite na 180 stepeni dok meso ne dobije zlatnu boju, oko 45 minuta do jedan sat.

Povremeno podlijte sokovima koje će jelo pustiti.

Poslužite s pečenim krompirom i lisnatom salatom.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top