Sastojci:
1 pileća prsa nasjeckana na šnicle
4 šake špinata
2 šalice mozzarelle
1 glavica luka
2 čehna bijelog luka
5 kašika sitno ribanog parmezana
2 šoljice prezle
60 g maslaca
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
1. Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk. Kada omekša, dodajte mu bijeli luk i špinat pa dinstajte dok špinat ne omekša, oko tri do pet minuta. Začinite soli i biberom.
2. Ohladite, a zatim dodajte ribanu mozzarellu i parmezan.
3. Piletinu narežite na jednake šnicle, pa na svaki položite dio smjese i zarolajte ih. Želite li biti sigurni da vam nadjev neće iscuriti, pomozite sebi čačkalicama.
4. U manju posudu stavite prezle i u njoj uvaljajte piletinu. Rasporedite po vatrostalnoj posudi, pa na svaku rolicu dodajte komadić maslaca.
5. Napravite umak od paradajza, pomiješajte pelate, dvije kašike maslinovog ulja, jedna čehna bijelog luka, bosiljak, so i biber.
6. Stavite ga na dno posude, pa u umak uronite piletinu. Pospite ostatkom mozzarelle i zapecite do zlatne boje, oko pola sata na 180 stepeni.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)