Pečena repa s kriškama narandže

Sastojci: 4 repe srednje veličine, podrezane i izribane, 2 srednje velike narandže, 1 kašika octa od šerija, 2 kašike soka od limuna, pola kašičice soli, 2 kašike maslinovog ulja.

Priprema:

1. Prethodno zagrijte rernu na 200 stepeni. Zamotajte svaku neoguljenu repu pojedinačno u foliju. Stavite na papir za pečenje i pecite 40 minuta, ili dok repe ne budu dovoljno mekane da ih je moguće probosti nožem.

2. Ohladite ih tako da njima možete rukovati. Ostružite pola kašike kore od jedne narandže i ostavite koru sa strane. Odrežite krajeve obje narandže, postavite ih uspravno i uklonite im koru i srčike uz pomoć noža.

3. Držite voće iznad zdjele (kako biste uhvatili sok) i rezanjem odvojite dijelove od membrana. Prerežite svaki dio na pola i stavite u zasebnu zdjelu.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top