Objavljen Javni poziv za dodjelu plastenika 100 metara kvadratnih putem sufinansiranja

Načelnik Općine Banovići Bego Gutić danas je raspisao Javni poziv za dodjelu plastenika površine 100 m2 sa dodatnom opremom putem sufinansiranja. Dodjela plastenika se realizuje u okviru projekta ”Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz plasteničku proizvodnju povrća” a realizuje u saradnji sa organizacijom Muslim Aid Association i korisnicima projekta.

Donatorska sredstva su osigurali Muslim Aid Association uz pomoć LDSC-a u iznosu od 40%, Općina Banovići 40% i korisnici 20% sredstava od ukupne vrijednosti plastenika.

Po Javnom pozivu pravo učešća za dodjelu plastenika imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja općine Banovići koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili njihovi članovi porodice po prvoj liniji (majka, otac, djed), s tim da moraju sklopiti ugovor o zakupu ili korištenju i da se nalazi u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Detaljniji kriteriji i sistem bodovanja naveden je u Javnom pozivu i Pravilniku objavljenom na službenoj web stranici Općine Banovići.

Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivanja na službenoj web stranici i oglasnoj ploči Općine Banovići.

Za sve dodatne informacije kontakt telefon je 035 743 446 svakim radnim danom 08 – 13 sati.

scroll to top