Nova veterinarska stanica: Pet Friends Vet opravdava svoj slogan ”Briga koju zaslužuju”

Foto: Tuzlainfo.ba

Kako je ljudima potrebna njega i liječnička intervencija u slučaju povreda ili bolesti, tako je potrebna i životinjama. Iako sve veći broj stanovnika Tuzle ima kućne ljubimce, veterinarskih stanica u ovom gradu nema mnogo.

Upravo je to jedan od razloga zašto je Pet Friends Vet prošlog mjeseca otvorio svoja vrata na adresi Đure Đakovića 2, u naselju Zlokovac.

Ime nove veterinarske stanice u Tuzli inspirisano je već postojećim Pet Friends shopovima, koji se nalaze na Sjenjaku i kod Crvenih sedam.

– Kako bismo veterinarsku stanicu povezali s pet shopovima dio imena smo uzeli od suvlasnika Admira Ajdaslića koji je vlasnik pet shopova pod imenom Pet Friends. Do ideje da se otvori veterinarska stanica je došlo, nakon što sam shvatila da sam dostigla određeni nivo u karijeri. Samostalna privatna praksa bi me ograničila u napredovanju i mislim da je saradnja s Admirom odličan potez – kaže Sabina Grebović doktor veterinarske medicine, vođa tima i suvlasnica ove veterinarske stanice.

Poziv u kojem nema radnog vremena

Radno vrijeme stanice je svaki radni dan do 18 sati, a po skraćenom radnom vremenu rade i subotom. Njihov tim nakon radnog vremena, uključujući i praznike raspoređen je  u smjenama 24/7. Imaju otvorenu liniju i kontakt telefon koji isključivo dostupan za hitne intervencije.

– Otkako su krenuli raditi svaku noć je bila neka intervencija van radnog vremena. Intervencije van radnog vremena većinom su hitni slučajevi poput šoka ili udarenog pacijenta. Posljednji primjer je ženka malinoe koju smo liječili od dijareje. Vlasnici su je planirali dovesti ujutro,stanje se pogoršalo i intrervenisali smo van radnog vremena. Ali to je sve u opisu posla i nije nam teško, kaže Sabina.

Aida Hajdarević doktor veterinarske medicine i članica veterinarskog tima u ovoj stanici ističe da je veterina zanimanje koje prije svega treba voljeti. Također navodi da je zadovoljna radnim mjestom, kolegama i klijentima.

Pored vanrednih intervencija tu su termini koji se zakažu, najčešće za hirurške zahvate, specijalističke preglede, detaljnije krvne pretrage i ultrazvučne dijagnostike. Tokom pregleda i terapije vlasnicima je dozvoljeno da budu s ljubimcima, osim ako se pacijent “bolje ponaša” u njegovom odsustvu.

Pacijenti su većinom mačke i psi

Pets Friends Vet se isključivo bavi malom veterinarskom praksom, što podrazumjeva brigu za mace, pse, egzotične životinje i slične životinjske vrste.

U ovoj veterinarskoj stanici ističi da nijednu životinju nije lahko liječiti jer sve zavisi od slučaja i temperamenta životinje koji se promijeni u boli i patnji. Do sada su uradili dosta operativnih hirurških zahvata mekih tkiva, dok će intervencije na kostima biti moguće u narednoj fazi, nakon nabavke RTG aparata, koji bi olakšao tu dijagnostiku.

-Bez obzira da li je riječ o životinji koju je neko donio s ulice ili koja ima vlasnika, nastojimo pružiti maksimum od nas. Ako ne od nas, onda ih proslijediti tamo gdje će im neko moći pomoći, jer sam slogan veterinarske stanice glasi “briga koju zaslužuju” – govorio nam Sabina Grebović, na kraju naše posjete ljubaznom i profesionalnom timu ove veterinarske stanice.

Zadovoljni korisnici

Tim Pet Friends Veta navodi kako uvijek možete doći po savjet za tretiranje i liječenje  ljubimca.

Korisnica njihovih usluga Nina Mehmedović navodi kako je  zadovoljna uslugom i vrhunskim osobljem.

-Ovdje pronađem sve što mi je potrebno od lijekova pa do pijeska za mačka Cicka, a danas smo na pregled doveli našeg psa Šefika – kaže Nina.

Veterinarska stanica je otvorena tokom radnih dana od 8:00 do 18:00 sati , a subotom radi od 9:00 do 14:00 sati. Kontakt i više informacija su zainteresiranim dostupni na njihovoj Facebook stranici.

(Izvor: Tuzlainfo.ba)

scroll to top