Sastojci za podlogu:
250 g keksa,
mlijeko za natapanje.
Krem:
800 ml punomasnog mlijeka,
2 kesice pudinga od vanilije,
230 g šećera,
3 žumanca,
10 g mljevenog želatina,
4 kašike vode,
600 g grčkog jogurta od kajsije,
300 ml tečnog šlaga.
Priprema:
1. Želatin sipati u šerpicu i preliti vodom. Ostaviti da nabubri, a za to vrijeme skuhati fil. Od mlijeka odvojiti 1 dl, ostalo sipati u šerpu i zagrijavati. Puding, šećer i žumanca pomiješati sa 1 dl mlijeka i tu smjesu zakuhati u vrućem mlijeku, uz stalno miješanje.
Maknuti sa vatre.
2. Želatin otopiti na najmanjoj temperaturi, dodati u vruć krem i sve dobro promiješati. Dodati i hladan grčki jogurt od ponovo dobro promiješati. Prekriti kremu folijom i staviti na hlađenje.
3. Umutiti 300 ml tečnog šlaga. U ohlađen fil dodati 4 velike kašike šlaga i dobro promiješati, a ostatak ostavite za završni sloj.
4. Stranice kalupa obložiti papirom za pečenje. U zdjelicu sipati mlijeko, natapati keks i redati u kalup. Preko keksa rasporediti fil, a zatim šlag i sve poravnati. Ostaviti kolač na hlađenje, najbolje preko noći. Rezati na kocke i poslužiti uz svježe kajsije.