Napolitanski sos je jednostavan za pripremu i veoma je ukusan.
Sastojci:
Sos:
– 2 kašičice maslinovog ulja
– 1 crni luk, sitno rezan
– 2 čehna bijelog luka, izgnječenog
– 400 g pasiranog paradajza
-1/2 šolje sjeckanog bosiljka
– sol, po potrebi
I još…
– 400 g tjestenine (penne)
– 1/2 šolje (40 g) rendanog parmezana
Priprema:
U tavi zagrijte ulje na umjerenoj temperaturi. Crni i bijeli luk propržite par minuta, miješajući, dok ne omekšaju.
Zatim dodajte paradajz i bosiljak i dinstajte oko 15 minuta. Dodati sol po potrebi.
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju.
Kuhanu tjesteninu prelijte sosom, posuti parmezanom i po želji dekorisati listovima bosiljka.
Prijatno!