Sastojci:
300 do 400 g pilećih prsa,
500 g krompira,
manja tikvica,
3 veze blitve,
2 paradajza,
3 jaja,
so, biber, začin,
bijeli luk u prahu,
peršun,
po želji parmezan, a može i koziji sir.
Priprema:
U ključalu vodu stavite krompir i tikvicu isjeckane na tanke kriške, pa prokuhajte samo nekoliko minuta da se ne bi raspale. U drugoj posudi, takođe u vrućoj vodi, skuhajte piletinu isjeckanu na kockice.
U istoj vodi u kojoj ste kuhali krompir i tikvicu blanširajte blitvu. U malo nauljeni pleh redajte krompir, tikvicu, piletinu i samo malo isjeckanog paradajza, da ne pusti previše sok. Na paradajz bez reda nabacajte nekoliko kockica sira po želji, preko sira stavite blanširanu blitvu, pa sve prelijte smjesom od 3 umućena jaja, začinjenom solju, biberom, začinom, sitno isjeckanim peršunom i bijelim lukom u prahu.
Na kraju pospite parmezanom. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta i služite toplo.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)