Musaka od gljiva

Sastojci:

500 g šampinjona,

2 glavice luka,

100 g suhog mesa,

2 kašike ulja,

2 čehna bijelog luka,

10 kriški hljeba,

250 ml mlijeka,

200 ml kiselog vrhnja,

3 jajeta,

kašika suhog začina,

peršun,

so, biber,

origano.

Priprema:

Očišćene šampinjone narezati na listiće.

Crni i bijeli luk i peršun sitno isjeckati, a suho meso narezati na tanke režnjeve.

Na zagrijanom ulju ispržiti suho meso i nasjeckani luk pa dodati šampinjone.

Sve zajedno dinstati, malo posoliti, pobiberiti, dodati bijeli luk, malo origana, peršun i začin.

U namašćenu vatrostalnu posudu složiti jednu do druge pet kriški hljeba koje ste prethodno natopili u mlijeko. Po hljebu rasporediti pola količine pripremljenih šampinjona, pa ponovo staviti red natopljenog hljeba i odozgo preostale šampinjone.

Sve preliti mješavinom vrhnja i jaja. Tako pripremljeno jelo kratko zapeći u rerni na 160 stepeni oko 20 minuta.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top