Sastojci:
500 g šampinjona,
2 glavice luka,
100 g suhog mesa,
2 kašike ulja,
2 čehna bijelog luka,
10 kriški hljeba,
250 ml mlijeka,
200 ml kiselog vrhnja,
3 jajeta,
kašika suhog začina,
peršun,
so, biber,
origano.
Priprema:
Očišćene šampinjone narezati na listiće.
Crni i bijeli luk i peršun sitno isjeckati, a suho meso narezati na tanke režnjeve.
Na zagrijanom ulju ispržiti suho meso i nasjeckani luk pa dodati šampinjone.
Sve zajedno dinstati, malo posoliti, pobiberiti, dodati bijeli luk, malo origana, peršun i začin.
U namašćenu vatrostalnu posudu složiti jednu do druge pet kriški hljeba koje ste prethodno natopili u mlijeko. Po hljebu rasporediti pola količine pripremljenih šampinjona, pa ponovo staviti red natopljenog hljeba i odozgo preostale šampinjone.
Sve preliti mješavinom vrhnja i jaja. Tako pripremljeno jelo kratko zapeći u rerni na 160 stepeni oko 20 minuta.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)