Moba Street Food Festival: Posjetitelji će uživati u street food delicijama i bogatom muzičkom programu

Plato iza Stare gimnazije u Mostaru i ove će se godine pretvoriti u oazu slasnog zalogaja i osvježenja uz bogat muzički program od 23. augusta do 3. septembra na Moba Street Food Festivalu.

Na dobro poznatoj lokaciji pod otvorenim nebom, posjetitelji će moći probati street food delicije 13 lokalnih izlagača i izlagača iz regije. Uz poznate izlagače čiji su  recepti oduševili prošle godine, posjetitelji će imati priliku upoznati i nove gastro ekipe i degustirati nova ukusna jela. Bogata street food ponuda sadržavat će jela azijske i meksičke kuhinje, burgere, rebarca, tradicionalna jela u novom ruhu, slastice poput palačinaka i sladoleda, bezglutenska i vegetarijanska jela… 

Organizatori su ove godine uz izlagače, pripremili i 12 uzastopnih nezaboravnih večeri za druženje, ples i pjevanje. Kako je najavljeno, posjetitelji će imati priliku uživati u 7 koncerata dok će ostale večeri za zabavu biti zadužen DJ Kiiwi.

Drugo izdanje Moba Street Food Festivala počinje u srijedu 23. augusta, a otvorit će ga Cubismo, s ritmovima salse i latino jaza.

Sljedeći dan, 24. august rezerviran je za Balašević Tribute Band „Naopaka Bajka“, a u subotu, 26. augusta na ljetnu pozornicu stiže splitski TBF.

Dodatno, tribute Band “Tajna veza” na Mobu dolaze u srijedu, 30. augusta gdje će publici predstaviti kompilaciju hitova dva velika benda Bijelo Dugme i Indexi.

Sve ljubitelje soula i funka, u petak, 1. septembra obradovat će Soulfingersi koji svojim umjetničkim izričajem i energijom nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Nadalje, subota 2. septembar rezerviran je za Mostarca Adija Šoše, čiji su prepoznatljivi glas, balade i brze ljetne pjesme osvojile cijelu regiju.

Zabava na Mobi zaokružuje se u nedjelju, 3. septembra kada na Moba ljetnu pozornicu dolazi Narodni orkestar Mostar sačinjen od istaknutih muzičara i pjevača grada Mostara i okolice koji obećava završnicu za pamćenje.

Za večeri između koncertnog programa, DJ Kiiwi rasplesat će prisutne latino zvucima, R'n'B hitovima, funkom i filmskom muzikom.

Ulaz na Mobu kao i sve koncertne večeri je slobodan, napomenuli su organizatori.

scroll to top