Sastojci za tijesto: 150 g omekšalog maslaca, 80 g šećera u prahu, 3 – 4 kapi arome vanilije, prstohvat soli, 220 g brašna. Za nadjev: 100 g čokolade za kuhanje, 150 g mliječne čokolade, 1 kašika maslaca, 30 g nasjeckanih pinjola, 150 g kandirane mandarine.
Priprema:
1. Rernu zagrijati na 220 stepeni. Izraditi maslac, šećer u prahu i aromu vanilije uz dodatak malo soli pa s brašnom umijesiti tijesto.
2. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine 5 mm. Premjestiti ga u lim obložen papirom za pečenje i peći 12 minuta. Izvaditi ga i pustiti da se ohladi.
3. Mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje rastopiti na pari sa kašikom maslaca.
4. U otopljenu čokoladu dodati pistacije i kandirane mandarine. Razmazati po tijestu i kad se stisne rezati na prutiće.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)