Mala porodična firma iz BiH izvozi u UAE, Englesku i Australiju

Prije nekoliko dana vlasnica firme Heljdaeko d.o.o. Emina Latifović potpisala je ugovor za sufinansiranje Halal certificiranja sa predstavnicima Općine Novi Grad. Ova firma na tržištu BiH prisutna je već 20 godina, a od prije nekoliko godina i na svjetskom. Svoje proizvode izvoze u zemlje Ujedinjenih Arapskih Emirata, Englesku i Australiju.

”Mi smo mala porodična firma, ali imamo velike razvojne kapacitete, želja nam je da firma nastavi i dalje kada više ne bude bilo nas koji smo je podigli, a moja nejveća želja je da mladi ljudi nastave ovim putem. Imamo oko 25 proizvoda na tržištu i među prvima smo dobili organski certifikat u BiH”, priča Emina.

Dodaje da su prve zasade heljde posijali prije 20 godina, što je rezultiralo velikim uspjehom. Sada su dobili i Halal certifikat, čime su potvrdili da heljdu siju na čistim bh. poljima, koja nisu zagađena hemijom, tako da ona dolazi iz prirode vrlo čista.

”Bosanska heljda se smatra jednom od najčistijih i najboljih u svijetu. Halal certifikat podrazumijeva sve od zemlje, sjetve do konačne proizvodnje”, navela je Emina.

(Teglica.ba)

Redakcija

Next Post

Kakanj: Objavljen Javni poziv za podsticaj za otkup mlijeka

uto jan 21 , 2020
Općina Kakanj objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj za proizvedene-otkupljene količine svježeg kravljeg mlijeka za IV kvartal 2019. godine (organizovani otkup). Pozivamo poljoprivredne proizvođače sa područja općine Kakanj, koji predaju mlijeko jednom od registrovanih otkupljivača, da se prijave za općinski podsticaj za proizvodnju svježeg kravlje mlijeka za […]