“Lasta” će početi s proizvodnjom do kraja godine

Petar Ćorluka, vlasnik grudske ”Violete” koji je nadavno kupio čapljinsku ”Lastu”, izjavio je kako bi ova kompanija ponovno trebala početi raditi krajem godine.

”Mislim da se bez ulaganja Lasta ne bi mogla vratiti na stare staze. Upravo radimo istraživanja na tržištu po kategorijama i planiramo poboljšati stare Lastine proizvode, te razviti neke nove i vidjeti što je to što nedostaje tržištu, a kod nas toga nema”, kazao je Ćorluka za Oslobođenje.

”Za sada vidimo da su trendovi u Evropi takvi da se prave slatkiši sa sve manje šećera, te zdravija prehrana i u tom smjeru ćemo i mi ići. Mislim da ima prostora za to u BiH, samo treba promijeniti navike građana”, kazao je Ćorluka.

Ono na čemu im je fokus investiranja jesu nove tehnologije, nove recepture, te nove i bolje sirovine.

”Lasta sada ne radi i neće raditi dok sve objekte ne renoviramo i dok ne nabavimo novu tehnologiju. Krenut ćemo s nekih pet proizvoda, a onda ćemo vidjeti dalje. Do kraja godine će to sve sigurno krenuti, ali sve ovisi od isporuke, a kada dođe nova tehnologija, treba to sve i probati”, rekao je Ćorluka.

Dodao je kako očekuje da će građani BiH više konzumirati domaće grickalice i slatkiše, pogotovo kada se njihovi zdravi slatkiši pojave na tržištu.

(Akta.ba)

scroll to top