Kuhari smatraju da naručivanje ove vrste hamburgera treba izbjegavati

Ilustracija

Podrazumijeva se da je način na koji kuhar priprema burger bitan, a mnogi od njih smatraju da jednu vrstu burgera bez obzira treba izbjegavati jer će se pokvariti okus.

Nije bitno da li restoran ima vrhunsko meso ili ne, ukoliko se burger priprema predugo – to će ga neizbježno pokvariti. Darryl Harmon, vlasnik Clinton Hall restorana u New Yorku, smatra da nikada ne biste trebali naručivati pretjerano isprženi burger.

“Ovakvi burgeri su previše suhi, tako da meso gubi dobar okus”, naveo je u razgovoru za magazin Eat This, Not That.

On savjetuje da naručujete srednje ispržen burger.

“Meso će biti vlažno i istopit će se u ustima. Što se tiče okusa, moći ćete uživati u kvaliteti govedine ili nekog drugog mesa koje je korišteno”, dodao je.

Mike DeCamp, vlasnik restorana Parlour, rekao je da u pretjerano isprženom burgeru “ispare” sva dobra svojstva mesa. Ukoliko je restoran u koji ste odlučili otići na dobrom glasu, ne biste trebali brinuti o tome da ćete jesti živo meso zbog kojeg se možete početi osjećati loše.

(Izvor: Klix.ba)

scroll to top