/FOTO/ Samo zdravo i samo domaće: Jeste li bili u ”Maxuziji”?

U samom centru Sarajeva u blizini svih važnih objekata, zgrada, u ulici Koševo br.10, našla se mala prodavnica zdrave hrane koja je ovom dijelu grada vratila dušu, baš onakvu kakvu ima čuvena Baščaršija.

“Maxuzija” kako je nazvaše vlasnici, svoja vrata je otvorila u jeku pandemije korona virusa, a uz brojne poteškoće, opstala je i danas.

Anera i Emir Dizdarević, uz svoje redovne poslove uvijek su željeli imati porodični biznis, kojem bi, kako pričaju “dali dušu”. Svoj san su i ostvarili.

“Dobili smo priliku da pokrenemo svoj biznis. Dugo je bilo rasprave o tome šta i kako otvoriti, pa smo došli na ideju da otvorimo prodavnicu zdrave hrane ali sa proizvodima koji su isključivo iz Bosne i Hercegovine. Ubrzo smo stupili u kontakt sa brojnim proizvođačima i uspjeli smo. Danas u ovoj maloj radnji možete pronaći na desetine različitih bh. proizvoda” – priča nam Anera.

Na pitanje ko je bio zadužen za interijer, Emir se odmah ubacuje i kaže da je njegova supruga zaslužna za sve što vidimo.

“Anera je to, uz svoje poslovne i porodične obaveze sve složila baš onako kako je zamislila. I pored toga što je prostor prilično mali, ona je uspjela u radnju ubaciti toliko proizvoda, od čajeva, preko vina i sokova pa sve do sireva i druge hrane” – kaže Emir.

Pored proizvoda koje je Emir naveo u ovoj šarmantnoj radnji možete pronaći i različita tijesta, njoke, sireve i kozje mlijeko. Tu su i džemovi, med, pekmez, zdrave grickalice i zdravi slatkiši.

Ono na šta je posebno ponosan ovaj mladi bračni par je što je apsolutno svaki proizvod iz naše zemlje. Time, osim što svojim kupcima nude zdrave proizvode, podržavaju male privrednike, koji su baš kao i oni pokrenuli vlastiti biznis.

U narednom periodu, Anera i Emir ističu da planiraju dodatno obogatiti “Maxuziju” novim proizvodima.

“Građani su prepoznali naš trud ali i kvalitet domaćih proizvođača. Imamo još neke ponude koje ćemo razmotriti. Tu su i brojne firme koje za svoje klijente u našoj radnji mogu pronaći i različite poklon pakete, tako da ćemo se u narednom periodu bazirati da obogatimo našu ponudu kako bismo mogli ispuniti svačiji ukus” – zaključuje Emir.

Sve što “Maxuzija” nudi možete pronaći i na njihovoj Facebook stranici, gdje također možete zatražiti i savjete ili postaviti pitanje za određeno proizvod.

Prošli mjesec imali ste priliku zahvaljujući saradnji portala Teglica.ba i prodavnice zdrave hrane Maxuzija učestvovati u nagradnoj igri, u kojoj smo izvukli dobitnicu iz Sarajeva i nagradili je. Pratite nas i dalje, jer vas uskoro nagrađujemo ponovo. I to baš poklonom iz Maxuzije.

scroll to top