/FOTO/ Bingo otvorio veliki objekat u Banovićima, posao za 80 radnika

Kompanija Bingo d.o.o. Tuzla otvorila je vrata kupcima u novom velikom objektu u Banovićima. Prostire se na oko sedam hiljada metara kvadratnih u kome su smješteni hipermarket, ali i drugi sadržaji. Vjerni kupci iz Banovića sada na jednom mjestu, u odjelima Binga, mogu pronaći različite proizvode, od hrane, preko odjeće, dječijih potrepština do tehnike. U novom objektu Binga zaposleno je 80 radnika.

”Ono što je novo u odnosu na prethodne objekte u Banovićima, jeste i odjel svježe mesnice, delikatesa, gastro odjel, pekara, ali i odjel tehnike i potrepština za dom. Ovo je jedan zaista veliki objekat u kome mogu pronaći sve, osim toga imamo restoran sa 120 mjesta, igraonicu za djecu, ali i dodatni sadržaj u centru. Posebno nas raduje što je naš partner, CM cosmetic market tu sa nama od danas, bit će tu i apoteka i kladionica i još dodatnog sadržaja, tako da će biti prostor i mjesto za jedno porodično okupljanje, ne samo za trgovinu”, kaže Tatjana Paunoski, rukovodilac Službe marketinga kompanije Bingo d.o.o..

Ovo je velika investicija za općinu Banovići i dalji razvoj. Najviše je važno zbog novih radnih mjesta, ali i zbog bogate ponude za sve građane, koji neće ubuduće morati posjećivati druge gradove, kako bi pronašli sve ono što im je potrebno. Objekat je građen prethodnih sedam mjeseci, a u izgradnji je učestvovao veliki broj domaćih kompanija.

”Radi se o jednom vrlo reprezentativnom objektu na samom ulazu u Banoviće, koji će u estetskom smislu uljepšati grad Banoviće. Banovići su dugo čekali da Bingo s jednom ozbiljnom investicijom kakva je ova uđe na tržište općine Banovići. Općina Banovići je općina koja je popravila poslovni ambijent i općina u koju vrijedi ulagati. Očekujem nastavak saradnje sa kompanijom Bingo, obzirom da je Bingo već odavno izašao iz svoje osnovne djelatnosti, a to je trgovinska djelatnost, s obzirom da je Bingo ušao u djelatnost prerade i proizvodnje hrane. U tom smislu najavljujemo razgovore sa menadžmentom Binga koje ćemo obaviti i zajedno pokušati kreirati nova radna mjesta”, navodi Bego Gutić, načelnik Općine Banovići.

Bingo je prvi objekat u Banovićima – Robnu kuću otvorio prije 21. godinu i to je bila prva trgovina izvan Tuzle. Nakon Robne kuće, otvorili su još dvije manje trgovine 2001. i 2002. godine. Od tada su stanovnici Banovića vjerni kupci Binga, navode iz najvećeg trgovačkog lanca u Bosni i Hercegovini. Kupci su i više nego zadovoljni što je Bingo otvorio veliki objekat u ovom gradu.

Iz Binga za kupce u Banovićima najavljuju dobre cijene i popuste i u narednom periodu.

”Također za naše kupce smo pripremili danas i narednih dana odlične popuste i poklone za kupce, te će svaki 100-ti kupac danas imati besplatnu kupovinu”, ističe Paunoski.

Kompanija Bingo danas ima više od 220 trgovinskih maloprodajnih objekata što je čini liderom u BiH. Zapošljava više od devet hiljada osoba.

scroll to top