EKOBIS 2019 okupio 270 izlagača iz osam zemalja (FOTO)

Danas je u Bihaću otvoren 17. međunarodni sajam ekologije ”EKOBIS 2019” koji je okupio 270 iozlagača iz nekoliko zemalja.

Na samom otvaranju, premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić naveo je da je sajmište Luke u Bihaću idealno mjesto za razvoj poslovnog ambijenta u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

”Naš primarni cilj mora biti upravo stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta, kako bismo sačuvali svakog čovjeka, jer su ljudi naše najveće bogatstvo. Nema boljeg mjesta za uspstavljanje poslovnih partnerstava i međuregionalne saradnje od sajmova ovakvog tipa. Zato bezerezervno podržavamo EKOBIS i nastojimo ga unaprijediti iz godine u godinu”, kazao je Ružnić.

Sajam je okupio 270 izlagača iz naše zemlje, zatim Turske, Njemačke, Austrije, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Trajat će do 15. septembra a posvećen je cirkularnoj ekonomiji.

”Ove godine imamo puno novih izlagača, partnera za naše privrednike i vjerovatno najkvalitetniji prateći program do sada. Svi su primijetili značajan organizacijski i sadržajni napredak, što nam je na kraju krajeva i bio glavni cilj”, ističe predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić, koja je organizator ove manifestacije.

Podršku sajmu pružio je Grad Bihać, a ovogodišnji grad – partner Sajma je Bjelovar. Uz sadržaje na sajmištu, sajam će obilježiti i prezentacije, promocije i konferencije koje se tiču ekologije.

(Teglica.ba)

scroll to top