Sastojci (za 6 porcija): 1/2 šolje mlijeka, 3 kašike šećera, četvrtina šolje suhih trešanja, 1 mahuna Bourbon vanilije, 1,5 šolja kus-kusa, skuhanog u omjeru 1:1, ostavljenog 5 minuta, 250 ml jogurta od vanilije, 1/4 kašičice mljevenog cimeta.
Priprema:
1. Zagrijte mlijeko, šećer i trešnje u posudi srednje veličine.
Zavrijte mlijeko, pa s sklonite s vatre, pokrijte poklopcem i ostavite
10 minuta.
2. Uzdužno prerežite vaniliju, ostružite mekanu srž i dodajte mlijeku.
Promiješajte.
3. U posudu dodajte kus-kus i jogurt od vanilije. Promiješajte da se sve sjedini.
4. Podijelite desert u šest čaša, pispite cimetom i ostavite da se hladi barem sat.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)